Cum sa va asigurati independenta financiara

Fiecare dintre noi isi doreste sa devina independent financiar, fara a avea grija banilor. Ce inseamna insa independenta financiara si cum se poate asigura?

Putem defini independenta financiara drept un proces la finalul caruia se atinge un nivel prin care veniturile generate sunt suficiente pentru a acoperi necesitatile stilului de viata personal.

Pare un concept greu de atins, insa la baza acestuia sta educatia financiara prin care se urmareste gestionarea resurselor economice din prezent. Cele doua elemente care au o contributie semnificativa la independenta financiara sunt veniturile pasive (dobanzi bancare, dividende s.a) si averea personala (suma bunurilor detinute din care scadem suma datoriilor). Pentru a va atinge obiectivele este nevoie sa cresteti initial averea personala pentru a putea face investitii care pot genera ulterior venituri pasive.

In continuare va vom prezenta cateva sfaturi care va vor ajuta in stabilirea unei strategii pentru atingerea independentei financiare:

  • Gestionati corect cheltuielile zilnice

Responsabilitatea sta la baza gestionarii venitului lunar. De asemenea, odata ce alegeti sa cheltuiti mai mult pentru stilul de viata personal, riscati sa nu va va mai planificati banii si nici cheltuielile. Astfel apare provocarea de a reusi sa economisiti lunar o suma de bani. La RoCapital punem intodeauna accent pe responsabilitate, inclusiv pentru a oferi NOVUM Credit rapid. Un imprumut ar trebui luat pentru cheltuieli responsabile: o achizitie care sa va imbunatateasca nivelul de trai.

  • Informati-va despre cum puteti economisi lunar o suma de bani

In prezent, exista o multitudine de optiuni care va ajuta sa tineti evidenta cheltuielilor lunare. Puteti alege fie o aplicatie online unde va puteti adauga venitul lunar, dar si cheltuielile de zi cu zi sau puteti tine personal (intr-o agenda, intr-un fisier pe calculator) evidenta tuturor sumelor cheltuite. In timp, a planifica inteligent venitul lunar si a economisi, va deveni un obicei.

  • Diversificati sursele de venit

Veniturile pasive sunt importante atunci cand scopul este obtinerea independentei financiare. Pasiunile pot deveni cu usurinta surse de venit pasive. Conteaza fiecare efort depus pentru a identifica diverse oportunitati de sporire a venitului lunar, mai ales in societatea digitalizata in care ne desfasuram activitatea. Iar cand o activitate este facuta cu pasiune si este ulterior monetizata, satisfactia este cu atat mai mare.

  • Aveti grija de economii

Desi este important sa aveti un plan bine stabilit de economisire, uneori, poate va veti confrunta cu diverse situatii neprevazute care va vor ingreuna atingerea scopului propus.

De cele mai multe ori, se poate economisi foarte usor chiar si o suma mica de bani. De exemplu, optati pentru transportul in comun, in locul masinii personale. Totusi, daca aceste concesii pentru a economisi bani nu sunt de ajuns si observati ca pe termen lung o cheltuiala responsabila o sa va aduca extra economii, puteti lua in considerare un credit online. De exemplu, daca locuiti la casa si observati ca centrala pe lemne aduce costuri prea mari, poate luati in considerare schimbarea centralei pentru a cheltui ulterior mai putin cu incalzirea locuintei – aceasta ar putea fi considerata o cheltuiala responsabila care in viitor va poate ajuta sa economisiti bani. Intr-un astfel de moment poate veti avea nevoie de un imprumut rapid si veti solicita o oferta de creditare de la o institutie financiara bancara sau nebancara pentru un ajutor financiar. La NOVUMcredit puteti beneficia de un credit online in conditii avantajoase, cu un minim de documente. Tineti insa cont de un aspect: o suma de bani este binevenita, cu siguranta, insa niciodata nu trebuie sa imprumutati mai mult decat va puteti permite sa rambursati lunar in rate.

Independenta financiara presupune multa munca si exercitiu. Dar cu cat va straduiti sa respectati planul propus, cu atat veti gasi noi metode pentru a va atinge obiectivele.