Bune practici despre refinantarea unui credit de la IFN-uri

Aveti un imprumut de nevoi personale pe care l-ati obtinut acum cativa ani? In acest caz, ar fi bine sa va ganditi daca nu cumva este timpul sa optati pentru o refinantare astfel incat sa obtineti o oferta mai buna. Indiferent de unde ati luat creditul initial, imprumutul de la un IFN poate fi o solutie buna pentru un credit rapid.

Ce presupune o refinantare de credite de la IFN sau alte institutii financiare

Intr-un mod foarte simplu spus, refinantarea reprezinta un nou credit luat in noi conditii (rata, dobanda, perioada, etc). Explicatia profesionala este urmatoarea:

Refinantarea presupune o restructurare a creditelor existente prin care se achita imprumuturile prezente si se consolideaza intr-un produs financiar nou, cu caracteristici individuale – dobanda, perioada. Acest tip de restructurare poate inseamna si obtinerea unei sume de bani suplimentare pentru client, pe langa cea necesara pentru acoperirea imprumuturilor refinantate.

Motive intemeiate pentru a refinanta un credit rapid

Refinantarea poate fi chiar o modalitate de economisire pe termen lung sau va poate ajuta sa va indepliniti planurile pentru care ati fi avut nevoie de un nou credit rapid.

Ca de fiecare data, este important sa studiati atent propunerile creditorilor din piata si sa alegeti cea mai buna oferta. Inainte insa de a lua o decizie, iata cateva aspecte pe care sa le urmariti:

De ce vreti sa refinantati creditul rapid?

Un motiv intemeiat ar fi deoarece nu ati mai revizuit costul imprumutului de ceva timp, s-a schimbat ceva in viata privata si aveti nevoie de o suma de bani suplimentara. Sau, poate vreti sa va consolidati toate datoriile intr-un singur imprumut: astfel ati plati o singura rata, o singura dobanda.

Oricare ar fi motivul, este important sa stabiliti inca de la inceput de ce vreti sa optati pentru o refinantare.

Refinantarea va ajuta sa diminuati costurile lunare?

Tinand cont de evolutia pietei financiare, este posibil ca in prezent sa puteti obtine un credit de nevoi personale cu o dobanda mai mica decat cea pe care o aveti deja. Un cost mai mic presupune automat si o rata lunara mai mica. Este foarte important insa sa comparati perioada de creditare de la imprumutul actual vs. cea de la creditul refinantat. Daca noul imprumut este pe o perioada cu mult mai mare, riscati sa platiti dobanzi cumulate mai mari, chiar daca rata lunara scade.

O optiune foarte des intalnita este refinantarea mai multor imprumuturi intr-un singur credit pentru a diminua efortul financiar lunar. De cele mai multe ori, institutiile financiare au oferte de refinantare la costuri avantajoase pentru clienti. Este important sa alegeti acea refinantare care va permite consolidarea produselor oferite de diverse institutii, in cazul in care aveti imprumuturi de la mai multe banci.

Totodata, daca prin refinantare vreti sa va cumulati mai multe credite si sa ramaneti in final cu o singura rata, este bine sa faceti aceleasi calcule mentionate mai sus: asigurati-va ca la finalul imprumutului nu achitati mai mult decat daca nu optati pentru refinantare.

Totusi, luati in calcul si posibilitatile de rambursare partiala anticipata atunci cand aveti banii disponibili pentru a diminua costurile creditului, ceea ce ar putea ajuta la compensarea diferentelor.

Refinantarea unui credit de la IFN-uri sau alta institutie financiara, cum alegeti?

Evaluati ofertele din piata si alegeti ceea ce vi se potiveste cel mai bine. Castigati timp si cereti un credit online non stop folosind optiunile disponibile pe site: calculatoare de credite, formulare de cerere a creditului, etc. De exemplu, NOVUM Credit este 100% online – de la identificarea video, pana la semnarea electronica a documentelor.

Faceti o lista cu toate avantajele si optati pentru cele care raspund cerintelor dumneavoastra. La RoCapital, punem accent pe nevoia clientilor nostri si de aceea incercam sa adaptam constant produsele financiare conform cerintelor acestora. Regasiti toate avantajele creditului online NOVUM aici.

Retineti acest aspect foarte important: evaluati-va situatia financiara inainte de a opta pentru o refinantare si asigurati-va ca treceti printr-o perioada de stabilitate din punct de vedere al veniturilor lunare. Astfel, nu riscati ca atunci cand primiti un credit rapid sa ajungeti in situatia in care nu puteti respecta noul contract.