Cei 7 ani de educatie financiara

Cum stim sa economisim pentru nevoi urgente sau planuri de vacanta? Invatand din timp care sunt prioritatile noastre in functie de venitul curent. Obiceiurile  pe care le avem in viata de adult sunt setate inca din primii ani ai copilariei. Astfel ca, pe langa invatarea mersulului pe bicicleta, a jucatului cu mingea sau a informatiilor despre natura, este important ca cei mici sa deprinda bune practici in domeniul financiar.

Educația financiară la copii nu are o linie de start, dar este bine să înceapă cât mai devreme. Orice lectie transmisa in spiritul educatiei financiare, ii va ajuta sa isi formeze o viziune cat mai clara asupra banilor si cum acestia trebuie gestionati responsabil. Bunele practici deprinse cat mai curand vor pune bazele unui adult responsabil in relatia cu banii. Astfel, fie ca discutam despre cheltuieli de zi cu zi, de plata unei rate sau de accesarea unui credit la banca, acestia isi vor gestiona cat mai bine finantele.

Creditul acordat de o institutie bancara sau nebancara vine in ajutor atunci cand avem nevoie de un buget suplimentar pentru nevoi personale, iar economiile nu sunt suficiente. Este important sa stim sa gestionam un credit si sa ne asiguram ca rata lunara nu reprezinta un impediment in traiul de zi cu zi.

NovumCredit vine in sprijinul clientilor cu oferte de credit personalizate, adaptate fiecarei nevoi. Astfel, puteti beneficia de o rata confortabila, in raport cu veniturile obtine si eventuale alte imprumuturi aflate in derulare. Procesul de acordare este 100% online, fara a fi necesar sa va deplasati la sediul nostru sau sa semnati fizic documentele. De asemenea, punem accent pe indatorarea responsabila, dat fiind ca un imprumut inseamna un efort lunar suplimentar.

Pornind de mici cu o gandire deja formata asupra finantelor si a importantei economiilor, ne va ajuta sa nu ne raportam la bani ca la o bariera, ci mai degraba ca la o forma de energie care ne ajuta in viata de zi cu zi.