Gestionarea finantelor – cum sa fiti pregatit pentru momentele importante

Un eveniment important in viata presupune de cele mai multe ori si o planificare amanuntita a finantelor.

Astfel, fie ca va decideti sa va achizitionati o noua masina, o casa mai mare sau poate sa aveti nunta pe care ati visat-o, planificarea bugetului devine o preocupare reala.

Cei mai multi consultanti din domeniul financiar ne sfatuiesc sa avem un fond de rezerva pentru astfel de evenimente, un buget care sa ne ajute atunci cand intervin cheltuieli mai mari decat cele uzuale. Astfel, evitam sa ajungem in situatia in care un eveniment important din viata ne destabilizeaza din punct de vedere financiar.

Dar cum incepeti sa creati un astfel de fond?

Puteti incepe prin a va deschide un cont de economii in care sa strangeti toate acele venituri realizate prin mici schimbari ale obiceiurilor zilnice:

  • Optati pentru mesele pregatite acasa, impreuna cu familia si prietenii, in locul iesirilor la restaurant;
  • Evitati cumparaturile din impuls. Cumparati doar lucruri de care aveti neaparata nevoie;
  • Alegeti doar acele evenimente sau festivaluri dintr-un an care sunt cu adevarat importante pentru dumneavoastra;
  • Ori de cate ori este posibil, folositi transportul in comun atunci cand va deplasati in oras in locul masinii personale;
  • Activati o optiune de “Round Up” pentru platile cu cardul, direct din contul de utilizator. Reprezinta acea optiune prin care sumele cheltuite sunt rotunjite, iar diferenta este automat transferata in contul dumneavoastra de economii.

Toate cele de mai sus va pot ajuta in a economisi si a va crea un fond disponibil la care puteti apela atunci cand aveti nevoie de bani pentru o schimbare importanta in viata dumneavoastra.

Cu toate acestea, intr-un astfel de moment, posibil sa aveti nevoie si de un imprumut rapid. La NOVUMCredit puteti solicita o oferta de creditare personalizata si puteti beneficia de un credit online in conditii avantajoase, cu un minim de documente.

La final, iata si cateva mici trucuri prin care va puteti reevalua finantele:

  • Realizati un plan detaliat cu toate cheltuielile, dar si cu lucrurile pentru care doriti sa economisiti. Apoi faceti un buget;
  • Verificati cheltuielile recurente si gasiti acele costuri pe care le puteti elimina sau diminua. Puteti opta si pentru o aplicatie de planificare a bugetului, pentru a va fi mai usor sa tineti evidenta cheltuielilor;
  • Platiti facturile si ratele lunare la timp in fiecare luna, astfel veti evita adaugarea penalitatilor si veti acorda prioritate cheltuielilor esentiale.
  • Daca aveti mai multe credite, incercati sa obtineti o refinantare cu costuri mai mici. RoCapital ofera solutii la indemana oricui pentru a accesa rapid un credit nebancar. Puteti aplica pentru #NOVUMCredit Aici.

Drumul spre o gestionare cat mai buna a finantelor incepe cu schimbarea unor mici obiceiuri de zi cu zi. Aceste schimbari insa, va vor ajuta sa beneficiati de un fond de economii la care puteti apela cand va veti regasi intr-un impas financiar.