Procedura de insolventa a persoanelor fizice – o optiune disponibila pentru rezolvarea dificultatilor financiare

In prezent, multe persoane se confrunta cu dificultati financiare si nu stiu cum sa faca fata datoriilor acumulate. Pentru aceste situatii, procedura de insolventa a persoanelor fizice reprezinta o optiune disponibila. In continuare, vom sumariza ce inseamna procedura de insolventa a persoanelor fizice si cum poate fi aplicata.

Ce este procedura de insolventa a persoanelor fizice?

Procedura de insolventa a persoanelor fizice este un proces legal prin care o persoana fizica care nu isi poate onora datoriile poate obtine un plan de reorganizare a acestora sau poate beneficia de o eliberare de datorii. Scopul acestei proceduri este de a acorda un sprijin financiar persoanelor care nu mai pot face fata obligatiilor financiare si de a le oferi o sansa de a se recupera financiar.

Cum functioneaza procedura de insolventa a persoanelor fizice?

Procedura de insolventa a persoanelor fizice incepe cu depunerea unei cereri la instanta de judecata competenta. Aceasta cerere trebuie sa contina informatii detaliate despre situatia financiara a solicitantului, inclusiv datoriile, veniturile si bunurile sale. Dupa examinarea cererii, instanta de judecata poate decide sa impuna o masura de reorganizare a datoriilor sau sa dispuna o eliberare de datorii.

Masura de reorganizare a datoriilor

Daca instanta de judecata decide ca solicitantul poate beneficia de o masura de reorganizare a datoriilor, acesta va fi obligat sa isi faca un plan de plata a datoriilor catre creditori pe o perioada stabilita de instanta. Acest plan poate include, de exemplu, reducerea sumei datorate, stabilirea unui program de plati sau consolidarea datoriilor intr-un singur imprumut.

Eliberarea de datorii

In cazul in care instanta de judecata decide ca solicitantul nu are posibilitatea de a-si reorganiza datoriile, acesta poate fi eligibil pentru o eliberare de datorii. Acest lucru inseamna ca toate datoriile sale vor fi stinse, oferindu-i oportunitatea de a avea un nou start financiar.

Procedura de insolventa a persoanelor fizice reprezinta o solutie viabila pentru persoanele care se confrunta cu dificultati financiare si nu mai pot face fata datoriilor acumulate. Aceasta le ofera sansa de a se recupera financiar prin reorganizarea datoriilor sau prin eliberarea de datorii. Este important ca cei interesati sa consulte un specialist in insolventa pentru a obtine toate informatiile necesare si a lua decizia potrivita in functie de situatia lor financiara.

                La NovumCredit suntem alaturi de clientii care intampina dificultati financiare la plata ratelor unui imprumut. Oferim ajutor in realizarea unui plan de rambursare adaptat nevoilor fiecaruia, astfel incat plata debitului restant sa nu devina un impediment, iar clientii sa treaca mai usor peste dificultatile pe care le-ar putea intampina in respectarea contractului de credit incheiat cu RoCapital IFN.

2 Comments Add yours

  1. Blaj Natalia says:

    Bună ziua! Am o problema și nu stiu dacă ma puteți ajuta sau măcar cu un sfat, m ar bucura tare mult
    Din cauza multor probleme care mi s au acumulat în viata mea, am ajuns sa am prea multe datorii și nu știu cum sa fac sa le refinanțez pe toate în cât sa rămân cu o singura datorie care sa o plătesc lunar.
    Ma puteți ajuta??

    1. dana.hantoiu says:

      Buna ziua,

      Refinantarea tuturor creditelor pe care le detineti poate fi o solutie la indemana. Trebuie sa luati, insa, in calcul atat istoricul din Biroul de Credit, cat si posibilitatea dvs de a suporta lunar rata pentru un nou credit acordat.
      Planificarea bugetului lunar este, de asemenea, o solutie atunci cand ne confruntam cu dificultati financiare. Puteti pune deoparte o suma pentru cheltuielile lunare de subzistenta, precum si o parte pentru recuperarea debitului restant.
      Daca aveti nevoie de mai multe informatii avem rugamintea sa ne transmiteti un numar de telefon valabil pe adresa de e-mail office@rocapital.eu sau ne puteti contacta telefonic la numarul 0372533516*, de luni pana vineri in intervalul 09:00 – 17:00.
      Un operator RoCapital IFN va va oferi toate detaliile necesare si vom incerca sa va oferim o solutie pentru problemele financiare pe care le intampinati.

      Va multumim,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *